5 x de leukste werkplekken als digital nomad in Valencia

Buenas dias! Al twee keer ging ik naar Valencia om te werken als digital nomad schrijfcoach. De stad heeft – wat mij betreft – alles: een prachtig historisch centrum, een zonnig strand, gezellig uitgaansleven én een grote community van digital nomads en expats. De ideale plek om het leven als digital nomad te verkennen. Zeker voor mensen die voor het eerst met hun laptop ergens anders willen werken dan in Nederland. Grote vraag: waar kun je dan het beste zitten? In deze blog deel ik mijn 5 leukste werkplekken in Valencia.

Werkplekken in Valencia

Voordat je ergens neerstrijkt met je laptop: niet in ieder café in Valencia mag je werken en ook niet in ieder café is wifi. Het is mij zeker al eens gebeurd dat ik net besteld had, mijn laptop opensloeg en wilde vragen naar het wifi-wachtwoord.. en dat er niet bleek te zijn. Als je ergens gaat zitten, vraag dan vooraf of er wifi is en of het oké is als je er met een laptop werkt. Bij onderstaande tentjes zit je altijd goed:

  • Federal Café

Fijne muziek, lekker eten en een grote tafel om gezellig met andere digital nomads aan te werken: ik heb heel wat uurtjes met mijn laptop doorgebracht bij Federal Café. Je vindt dit cafe in het centrum, in een zijstraat naast het bekende Plaça de Ayuntamiento. De prijzen zijn er gemiddeld, de koffie is goed en probeer zeker de pancakes en het broodje avocado tijdens je lunch. 

In Federal Café mag je niet overal zitten met je laptop, maar er is één grote tafel waar je met z’n allen aan kunt werken. Ook aan het raam zijn plekes (met stopcontact) waar je als digital nomad kunt zitten. Wel even opletten: je mag hier maar 1,5 uur gratis gebruikmaken van de wifi. Ik werkte hier vaak aan taken waar ik geen internet voor nodig had. Ook leuk: het café heeft meerdere vestigingen in Spanje, onder andere in Madrid.

  • Santander Work Café

Geen koffietentje, maar een echte werkplek. In de Santander bank (ook bij Plaça de Ayuntamiento) is een workspace gecreëerd waar je mag werken – ook als je geen klant bent van de bank. Er komen veel studenten, maar ook veel mede-nomads. Je mag onbeperkt gebruikmaken van de wifi en het Work Café heeft een barretje waar je koffie en iets kleins te eten haalt. Ook een goede plek om te overleggen, want er zijn speciale vergaderplekken waar je gebruik van mag maken.

  • Café ArtySana

Een van de meest trendy restaurantjes van Ruzafa: Café ArtySana. Ook hier hebben ze een grote tafel waar je met laptop aan kunt werken. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het eten is heerlijk. Probeer vooral de uitgebreide brunch: voor 12 euro krijg je een heerlijke brunch met meerdere gangen én een toetje. Dit tentje is wel voor de vroege vogels, want het café sluit meestal aan het begin van de middag.

  • Raw Coco

De perfecte spot voor vegan food en werken: bij Raw Coco mag je met laptop aan een van de tafeltjes plaatsnemen en onbeperkt gebruikmaken van de wifi. Het is er meestal niet druk (behalve af en toe in het weekend) en er is genoeg plaats om rustig te werken. Doe dat vooral onder het genot van een van hun bowls of een vegan taartje.

  • Almalibre
werkplekken in Valencia
Uitgebreide brunch bij Almalibre

Mijn laatste hidden gem ligt in EL Carmen: Almalibre. Wederom een vegan tentje met heel redelijke prijzen voor geweldig eten. Het kan hier druk zijn, maar vaak is er aan het raam nog een plekje te vinden waar je met laptop kunt zitten. Ook hier mag je onbeperkt gebruikmaken van de wifi en ze zijn de hele dag open. Het eten is er heerlijk én relatief goedkoop voor Valencia. Voor 5 euro heb je een geweldige açai bowl en een kop koffie te pakken. En voor een tientje deze hele brunch (zie foto).

Digital nomad werkplekken in Valencia

Dit waren mijn vijf beste tips voor werkplekken in Valencia. Natuurlijk kun je in Valencia ook gewoon bij de Starbucks zitten: die heeft meerdere vestigingen in de binnenstad en ook hier kun je goed werken. Nog een kleine afrader voor werk? Dulce de Leche: hier willen ze in het weekend sowieso geen laptops en het is er vaak enorm druk. Ga hier zeker heen om een taartje te eten (dikke aanrader) maar laat je laptop thuis. 

Meer zien over mijn leven als digital nomad? Volg me op Instagram voor meer tips.