Copy Check-In


In de Copy Check-In werken we aan die laatste 20 procent. The icing on the cake. Datgene wat alles samenbrengt en woorden geeft aan wat jij wilt delen met de wereld. Jij schrijft leuke teksten, met humor. Die klinken als jezelf én klanten opleveren. Niet salesy, wél converterend.

IMG 0483 2

Salespagina’s heb ik altijd al stom gevonden om te schrijven…

Het voelde verkoperig. Alsof ik op straat sta met als doel jou iets aan te smeren waar je niet op zit te wachten, maar waar je ook geen ‘nee’ op durft te zeggen. Zodat je ineens eindigt met een abonnement op ‘tractors for life’ terwijl je van je leven nog nooit op een tractor zat.

Stom dus.

En ik weet dat ik nu als een 6-jarige klink. Maar het is wel zo. Ik vond het stom. Totdat ik het anders ging zien. Een mindset-shift noemen ze dat in ondernemersland (maar eigenlijk stopte ik met zeiken en maakte ik het simpel voor mezelf).


Want het enige waar deze pagina goed voor is, is voor jou om te bepalen of de Copy Check-In bij je past.


Ik vertel je hoe het traject eruitziet, wat je leert en wat je ervan kunt verwachten. Jij bepaalt of je dat leuk vindt en of je mij ziet zitten als schrijfcoach. Simpeler kan het niet.

Stel dat je nu door dit verhaal enorm afgehaakt bent, weten we al zeker dat het niks gaat worden tussen ons. Dacht je: goh leuk, geen standaard salespagina-begin of moest je lachen om de ’tractors for life’ opmerking? Dan kon het weleens wat worden tussen ons.


Goed: over naar waar je ongeveer mee zit voordat je instapt in de Copy Check-In:

 • Je hebt voor 80 procent alles staan in je bedrijf. Je hebt businesscoaching gevolgd. De copywriting-tips van je coach toegepast. De basis ken je. Maar je hebt behoefte aan meer. Meer eigenheid. Meer jou in je teksten. En vooral: meer inkomen door je content.
 • Twee woorden, negen letters: schrijven dúúrt lang. Als je eenmaal in die flow zit dan rollen de woorden er zo uit. Maar eerlijk? Die flow ligt vaak onder een laag stof. Je hebt weinig inspiratie voor nieuwe mails of posts en die website? Het herschrijven van je over mij pagina staat al maanden op je to-do list en ‘komt er steeds niet van’.
 • Je bent *excuse my French* verdorie een keer klaar met alle eenheidsworst in ondernemersland. Iedereen schrijft hetzelfde. Doet hetzelfde. Daar wil je vanaf. Jij bent anders. Alleen laat je dat nu met je teksten nog niet zien. Het klinkt – als je eerlijk bent – net als iedereen. Hoe je je best ook doet.

En wat je boven alles wilt, is je droom waarmaken. Een reis om de wereld met je gezin? In het buitenland wonen? Of zomaar op een maandagmiddag de boel de boel laten en naar het strand vertrekken omdat het lekker weer is? Ein-de-lijk dat droomhuis kopen? Wat er op jouw Pinterest-moodboard staat, dat kan.

Maar daarvoor moet je meer verkopen. Meer euro’s op de bankrekening. En ik kan je vertellen dat die laatste 20 procent copy-skills een hefboom is voor die droom. Die ervoor gaat zorgen dat jij je concurrenten achter je laat en écht zichtbaar wordt. Want je kunt nog zo goed zijn in wat je doet, dat moet je ook overbrengen in je teksten aan al jouw potentiële klanten. Anders hebben die geen idee.Waarom je schrijven van mij wil leren


Omdat ik er goed in ben, for starters. Maar ook omdat ik het graag anders doe. Ik doe én-én. Een succesvol bedrijf runnen, als stewardess de wereld rondvliegen en in de winter skiles geven op de piste. Omdat het léuk is. Omdat het kan. Omdat je vooral moet doen waar je hart van áán gaat.

In The Copy Check-In combineer ik mijn ervaring als journalist (onder andere voor LINDA.nl, AD, Nu.nl, EenVandaag en GLAMOUR) met schrijftechnieken. De basis is een verhaal. De basis ben jij. Geen marketingtrucs. Maar we schrijven het wel zo op dat jouw klanten niet kunnen wachten om met jou samen te werken.

IMG 0140


Even een stukje naar de mensen toe: dit levert de Copy Check-In op:

 • Jij krijgt die laatste 20 procent in handen. Jouw teksten zijn niet alleen die waarvan volgers zeggen ‘oh, haar mails/captions/content lees ik altijd’, maar ze zorgen ook dat het geld binnenkomt. Zodat jouw inbox gevuld is met Molliemails en kennismakings-calls met enthousiaste klanten.
 • Schrijven ging nog nooit zo snel. En soepel. Je hebt vrijwel altijd inspiratie en doet geen uren meer over een simpele Instagrampost. Goed kunnen schrijven bespaart je letterlijk zeeën van tijd (en frustratie).
 • Jij weet hoe je kunt schrijven als jezelf. Jouw gedachten pakkend op papier kunt zetten. Zodat klanten eindelijk jouw meerwaarde zien, en dus ook meer voor je gaan betalen. Jij weet al dat je buitengewoon goed bent in wat je doet, met goede teksten zien alle anderen dat ook.


IMG 2426
IMG 7285
IMG 7226 2Ik wil nog één ding met je delen voor we overgaan op het praktische stuk. Want copywriting en marketing zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar als oud-journalist vlieg ik schrijven anders aan – pun intended haha. Geen regeltjes. Geen ‘schrijf dit hier en dat daar’ en ‘speel in op deze pijn’. Nee.

Jij bent jij en dat is ook wat je geweldig en uniek maakt. Dat is waarom je klanten bij je willen kopen. Daarom start ik niet vanuit de marketing, maar vanuit het verhaal. Vanuit jou. En kun je na de Copy Check-In jouw persoonlijkheid en verhalen op een strategische manier inzetten om jouw dromen waar te maken. Oh ja, en om dik geld te verdienen dus.


Dit doen we praktisch:

 • MODULE 1: The not so boring basics

  Ik neem je nog even mee terug naar het begin. Hoe kun je het beste een tekst opbouwen? Hoe zorg je dat het pakkend is? Hoe breng je jouw punt over? Welke woorden kun je beter niet gebruiken? Zo staat de basis van jouw teksten stevig. 

 • MODULE 2: The #1 copywriting secret

  ls er iets is wat je moet weten om je teksten levendig en authentiek te maken, is het dit schrijf-geheim. Het zorgt ervoor dat je teksten van ‘wel prima’ transformeren naar ‘ik kan niet stoppen met lezen’. En je kunt het in iedere tekst gebruiken: van je Instagramcaptions tot je mails aan klanten en van je funnel-mails tot je salespagina’s.
 • MODULE 3: Write like you

  In deze module leer je hoe je met een simpele oefening jouw eigen schrijfstijl bepaalt en hoe je die vervolgens toepast op al jouw teksten. Zodat jij meer eigenheid in je teksten hebt én je overal herkenbaar bent. 
 • MODULE 4: Sell it like you mean it

  In de 4e module gaan we in op verkopen: hoe zorg je dat klanten zich aangesproken voelen en hun winkelwagentje afrekenen? Je leert hoe je een salespagina schrijft die verkopen oplevert (wat zet je wel op, en wat niet). En hoe je in je content op social media en in je mails verkoopt. Inclusief allerlei voorbeelden uit mijn eigen bedrijf. 
 • MODULE 5: How to make it fun

  Content maken waarvan je denkt: wauw, heb ík dat geschreven? En waar je volgers laaiend enthousiast van worden? Het kan. Na deze module heb jij oprechte lol in het schrijven én plaats je zelfverzekerd teksten online. Je leert welke technieken je kunt toepassen om teksten leuk te maken (onder andere storytelling en het gebruik van voorbeelden). Dit alles leer je in een eigen leeromgeving. Met 6 maanden toegang. Je krijgt video’s, maar al het materiaal is ook beschikbaar in tekst als je niet van video’s houdt. Ik geef praktische voorbeelden uit mijn eigen bedrijf en laat je precies zien waarom ik iets op een bepaalde manier doe. Totale kijktijd? 1,5 uur.

Als je een voorproefje wilt, doe je geluid aan en check de video hieronder:


IMG 5024
IMG 4085
IMG 2914 2
Nu heb je alle info. Dit is het moment dat je een keuze maakt of je meedoet. En je hebt al best wat tijd besteed aan het lezen van deze salespagina, dus ik denk dat je neigt naar hell yes.

Gelukkig heb ik dan ook nog een goed aanbod. Je koopt de DIY versie van de Copy Check-In nu voor 447 euro ex btw.

Wil je nog overleggen of de Copy Check-In bij jou en je bedrijf past? Je mag me altijd een DM sturen op @writealotte en dan kijk ik mee of het bij jouw bedrijf past of niet.

En natuurlijk zou dit geen goede salespagina zijn er als er niet ook bonussen bij zaten. Komt ‘ie:

 • BONUS 1: Masterclass zo schrijf je een pakkende eerste zin: zodat jouw copy nooit meer overgeslagen wordt, maar volgers jouw captions lezen, je blogs gelezen worden vanuit Google en jouw klanten al je emails openen.
 • BONUS 2: Mijn retesuccesvolle cursus captions: al door 250+ ondernemers gevolgd. In deze korte cursus leer je binnen een uur hoe je captions schrijft die reacties opleveren en laten zien wie jij bent op Instagram.
 • BONUS 3: No template-templates: Zoals je vast al doorhebt, houd ik niet van standaard ‘vul dit hier en hier in’ templates. Daarom heb ik speciale no-template templates gemaakt voor het schrijven van je homepage en je over mij pagina. Zodat je toch houvast hebt bij het schrijven, maar jouw website niet op die van een ander lijkt.

Veelgestelde vragen

Is deze cursus ook geschikt als ik een product verkoop?
Dat hangt van één ding af: hoe zichtbaar ben jij als persoon in het bedrijf? Als jouw bedrijf ook om jou als personal brand draait, is het zeker geschikt voor jou. Maar als jij zelf nooit zichtbaar bent, met een groot team werkt en de brand niet om jou draait, zal dit niet goed zo bij je passen.
Hoelang ben ik met de cursus bezig?
De totale kijktijd van de cursus (zonder de bonussen) is 1,5 uur. Je kunt alles in één dag bekijken en daarna oefenen met toepassen, of er iedere maand een uurtje aan zitten en het gaandeweg implementeren in je teksten. Wat het beste bij jou past! Wat je ook doet, ik weet dat je een druk bedrijf (en leven) te runnen hebt, dus de cursus vraagt niet veel extra van jouw tijd. De meeste dingen kun je toepassen in de teksten die je toch al schrijft.
Hoelang heb ik toegang tot de cursus?
Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus. Maar omdat al het materiaal ook in geschreven tekst is, kun je alles downloaden (ook de meeste voorbeelden) en heb je dus eigenlijk levenslang toegang tot al het materiaal.
Hoeveel ervaring moet ik hebben om mee te doen?
Wat je in ieder geval moet hebben: een goed beeld van je ideale klant, een aanbod om te verkopen en een kanaal waarop je schrijft (mag Instagram zijn, funnels, je website, LinkedIn). Je schrijfervaring maakt verder niet veel uit, omdat we beginnen met de basis. Als je weet dat je geen enorm ervaren schrijver bent, kun je daar wat langer over doen. Maar verder is het voor alle niveaus.
Wat als ik de cursus niets vind?
Als je helemaal niets van de cursus hebt geleerd, maar wel de video’s hebt gekeken en opdrachten hebt gedaan, krijg je van mij je geld terug. Ik weet zeker dat deze cursus voor iedere ondernemer waardevol is, dus ik beloof dit met alle liefde. En daarom geef ik niet alleen je geld terug, je krijgt er ook een gratis feedbacksessie van mij bij op een tekst naar keuze. Ja, echt.
Krijg ik een factuur?
Uiteraard. Binnen een paar dagen naar je aankoop stuur ik die naar je toe per mail.